Afgifte bezwaren op het gemeentehuis

VZW DE KAART ROND TAFEL OVERHANDIGT MEER DAN 400 BEZWAARSCHRIFTEN

We hebben ons weken voorbereid, zodat we direct over konden gaan tot actie van zodra de verkavelingsvergunning uit zou hangen. En dat is aardig gelukt. Ons vast team en sympathisanten trokken de wijk in om (Coronaproof) mensen te informeren en aan te moedigen om een bezwaarschrift in te dienen.

Digitaal indienen kon ook via het omgevingsloket, maar dat was niet echt gebruiksvriendelijk. Ook niet zo evident voor de oudere generatie, die ook zeker gehoord wil worden. Een papieren versie indienen vraagt toch ook even wat zoekwerk en daarom hebben wij lege formats voorzien en stelden we zelf een hele lijst op met mogelijke bezwaren ter inspiratie. De mensen kregen info op maat via onze digitale media of dus rechtstreeks aan de voordeur: van het invullen van een bezwaar tot waar dien ik het in. Zelfs dat laatste hebben we dus overgenomen. Want niet iedereen is met dit winterweer in de mogelijkheid om naar een postbus te lopen.

We verzamelden meer dan 400 bezwaarschriften, goed voor duizenden bezwaren. Dan tellen we de bezwaren die zélf werden ingediend per brief of digitaal, geeneens mee. We zijn benieuwd of we het totaal aantal van de bezwaren te horen gaan krijgen. In het kader van de beloofde transparantie zou dat wel zo netjes zijn. Maar het is nu alleszins toch wel duidelijk dat het project niet ‘breed gedragen’ wordt door de hele wijk.

Zelf hebben we via onze juriste ook een bezwaarschrift ingediend namens vzw De Kaart Rond Tafel, die de vele wijkbewoners vertegenwoordigt. In een beroepsprocedure kunnen trouwens al de bezwaren gebruikt worden.

Het spreekt voor zich dat wij gaan volharden van begin tot einde.

We hopen dit traject positief te kunnen beëindigen, namelijk met de vernieuwing van de school als basis. Het heet tenslotte toch ‘scholenproject’, dus vanzelfsprekend dat de school dan centraal hoort te staan!

Op 15 februari zijn dus een tiental mensen op ludieke wijze de bezwaren tegen de verkavelingsvergunning met betrekking tot het scholenproject gaan afgeven op het gemeentehuis.

De pers was ook aanwezig :

Radio 2 : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/02/15/protest-tegen-een-groot-bouwproject-in-brasschaatse-wijk-kaart/

HLN : https://www.hln.be/brasschaat/met-kruiwagen-vol-bezwaarschriften-naar-gemeentehuis-wij-volharden-van-begin-tot-eind-in-onze-strijd-tegen-scholenproject-kaart~ab832c59/

GVA : https://www.gva.be/cnt/dmf20210215_95662743

HNB : https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210215_95662743

En natuurlijk nog een paar sfeerbeelden van onze geslaagde actie :